Koka din egen natursalva

Går du och drömmer om att koka din egen salva är detta kursen för dig.


Jag utbildade mig till diplomerad aromaterapeut 2002, och i samband med det började jag tillverka egna hudvårdsprodukter av naturämnen. Något jag verkligen älskade.

Örter ligger mig mycket varmt om hjärtat och att träda in i deras örtmedicinska värld känns som att komma hem. Cellminnen vaknande till liv under utbildningen och med ens så inspirerades jag till att bli egen producent av naturprodukter.
Företaget som startades 2005 döpte jag till Camillas Naturprodukter & Ört Terapi.
Jag ville med det namnet poängtera att jag även var terapeut och erbjöd olika slags behandlingar.

Under många år var produkterna en stor del av min verksamhet som egen företagare. Jag utvecklade/tillverkade och sålde dem i min egen butik/mottagning, via återförsäljare och på hälsomässor. Så roligt!

Efter ett svårt diskbråck och valet att göra ett uppehåll med företagandet, till förmån för studier, avtog tyvärr produktionen och i samband med det gjorde även myndigheterna det svårare för oss småföretagare att kunna fortsätta vår småskaliga produktion. Avgifter höjdes och regler förnyades. Det blev en ekonomisk fråga att ta ställning till.

Jag återupptog aldrig produktionen efter mitt uppehåll, men längtar hela tiden efter att arbeta mer med örterna igen. Det är något visst med att utveckla sina egna recept och sedan se hur huden äter produkterna och mår bra av de ämnen som den får applicerat på sig.

Det är nämligen superviktigt att vara medveten om vad vi smörjer in vår hud med eftersom den som jag skrev äter av det vi smörjer på oss. Naturämnen tränger in i porerna och söker sig vidare in i blodomloppet. Ämnen som kommer från exempelvis petroleumindustrin kan däremot vara en belastning för kroppen då den ska ta omhand dessa. Produkter med ex propylenglykol mm lägger sig som en hinna på huden och lurar oss därmed att tro att vi är mjuka och lena. 

Vill du lära dig grunderna i att koka en salva med ämnen från naturen är du välkommen att gå min webbaserade kurs.

Till onlinekursen behöver du köpa hem råvaror och se till att ha lämpliga kärl att koka salvan i.
Exempelvis värmetåligt glas som du kan sätta ner i vattenbad för att smälta ingredienserna i.
Du behöver kunna röra i salvan med något som tål värme, ex en glasstav.
Våg som kan väga små mängder är viktig då det handlar om att väga en råvara i gram.
Förpackningar att hälla upp din salva i, typ glasburkar i storleken 100 ml eller mindre beroende på vilka mängder du väljer att tillverka.

Bonus:
Du kommer att inventeras till ett livewebinar där du får chansen att ställa frågor och dela erfarenheter av de kok du hunnit göra innan vi ses över nätet.

Investering:
Erbjudande under sep – okt 2017
500 kr.
Därefter kostar kursen 750 kr.

Anmälan till kursen sker via formuläret, och så snart kursen är betald erhåller du inloggningsuppgifter till kursmaterialet.

Välkommen till naturens helande förmåga.
Camilla Wengelin