Koka din egen natursalva

Går du och drömmer om att koka din egen salva är detta kursen för dig.


Jag utbildade mig till diplomerad aromaterapeut 2002, och i samband med det började jag tillverka egna hudvårdsprodukter av naturämnen. Något jag verkligen älskade.

Örter ligger mig mycket varmt om hjärtat och att träda in i deras örtmedicinska värld känns som att komma hem. Cellminnen vaknande till liv under utbildningen och med ens så inspirerades jag till att bli egen producent av naturprodukter.
Företag startade jag 2005 och döpte det till Camillas Naturprodukter & Ört Terapi.
Jag ville med det namnet poängtera att jag även var terapeut och erbjöd olika slags behandlingar.

Under många år var produkterna en stor del av min verksamhet som egen företagare. Jag utvecklade/tillverkade och sålde dem i min egen butik/mottagning, via återförsäljare och på hälsomässor. Så roligt!

Efter ett svårt diskbråck och valet att göra ett uppehåll med företagandet, till förmån för studier, avtog tyvärr produktionen och i samband med det gjorde även myndigheterna det svårare för oss småföretagare att kunna fortsätta vår småskaliga produktion. Avgifter höjdes och regler förnyades. Det blev en ekonomisk fråga.

Jag återupptog aldrig produktionen efter mitt studieuppehåll men längtar hela tiden efter att arbeta mer med örterna igen. Det är något visst med att utveckla sina egna recept och sedan se hur huden äter dem och mår bra av de ämnen som den får applicerat på sig.

Det är nämligen superviktigt att vara medveten om vad vi smörjer in vår hud med eftersom den som jag skrev äter av det vi smörjer oss med. Naturämnen tränger in i porerna och när kroppen till motsats från ämnen som kommer från exempelvis petroleumindustrin. De lägger sig som en hinna på huden och lurar oss därmed att tro att vi är mjuka och lena. 

Vill du lära dig grunderna i att koka en salva med ämnen från naturen är du välkommen att gå min kurs.

Till onlinekursen behöver du köpa hem råvaror och se till att ha lämpliga kärl att koka salvan i.
Exempelvis värmetåligt glas som du kan sätta ner i vattenbad för att smälta ingredienserna i.
Du behöver kunna röra i salvan med något som tål värmen, ex en glasstav.
Våg som kan väga små mängder då detta handlar om gram.
Förpackningar att hälla upp din salva i, typ glasburkar i storleken 100 ml eller mindre beroende på vilka mängder du väljer att tillverka.

Kursen är under planering men du är redan nu varmt välkommen att anmäla ditt intresse här i formuläret.
Kursen kommer att erbjudas både här hos mig här på HansOls i Strand och som internetkurs.

Så snart jag har fått in intressenter kommer mer kursinformation.
Intresseanmälan är inte bindande.

Välkommen till naturens helande förmåga.
Camilla Wengelin