CAMILLA WENGELIN

Högkänslig empatisk & introvert

I samhället, skolan och livssituationer kan det vara oerhört utmanande att vara sann och stå upp för sig själv. Ofta känns det lättare att följa de mönster och trosföreställningar andra skapat än att stå i sin egen kraft.

Lever vi livet utifrån hur andra önskar att vi lever det finns helt enkelt inte utrymme nog att vara sann och unik som individ. Vi stryper vår livsenergi, blir sjuka och utmattade.

Jag talar av egen erfarenhet, som högkänslig, empatisk och introvert.

Här delar jag en del av min historia

Som barn växte jag upp i Kilafors, med mina föräldrar och morföräldrar som drev bensinmack tillsammans. Esso blev en del av min vardag eftersom både jag och min syster fick gå till macken när skolan var slut. Där lagades det mat åt oss i ett litet pentry och jag minns än idag att lukten av oljor och avfettning slog emot oss varje gång vi gick in genom entrén.

Som barn hade jag ofta ont i magen och mormor och morfar introducerade mig tidigt i homeopatins helande värld genom att ta mig till en homeopat när läkarna inte kunde hjälpa mig.

Blue Eagle, min andlige guide räddade livet på mig

Som 19-åring var jag med om ett mycket traumatiskt mordförsök. Att jag överlevde har jag min andlige guide, Blue Eagle att tacka för. Mitt under kvävningsförsöket hörde jag plötsligt en mansröst säga "Spela död Camilla, spela död". Blue Eagle förmanade mig att spela död och tack vare att min kropp per omgående responderade på hans order överlevde jag.

Försökte leva “Svenssonliv” men blev allvarligt sjuk

Jag har alltid haft en önskan om att få gå min egen väg.

Som ung uttryckte jag aldrig min frihetslängtan för någon. Drömmen om att få leva lantliv, vara egen företagare, författa böcker och sprida min visdom om energiarbete och resor till andra dimensioner fick stå tillbaka i många år.

1987 träffade jag mina barns pappa och 1989 blev vi föräldrar till Patrik. 1991 föddes Caroline, morgonen efter att vi ägnat en hel dag åt att flytta från ett hyrt hus till vår nybyggda villa i Hamnäs.

Under barnens uppväxt levde vi s k “svenssonliv” blandat med ett djurrikt lantliv. Vi köpte barnens farmor och farfars jordbruksfastighet och fyllde gården med utrotningshotade lantraser. Förutom familjens hundar fanns det hästar, Linderödssvin, Jämtgetter, Hedemorahöns, Svensk gul anka samt fåglar och så barnens takråttor som jag ofta fick rysningar av.

Jag älskade verkligen livet med djuren.

Sommaren 1999 förlorade jag svärfar i sjukdomen ALS och trots sorgen genomförde vi det planerade bröllopet när midsommar kom. Jag har ofta tänkt på det i efterhand att jag inte fick chans att vara den lyckliga bruden den dagen.

Så kom dagen, 3 sep 1999, som skulle visa sig bli dagen jag skulle väckas upp via så brutalt att det blev ett av de svåraste trauman jag erfarit. Vår dotters olycka.   Tiden efter olyckan bearbetade jag genom skrift. Du kan läsa min text sedan du klickat dig vidare i menyn.

Mitt eget liv blev min största läromästare

I juli 2002 förlorade jag min mormor och morfar med 8 dagars mellanrum. På hösten påbörjade jag en utbildning till diplomerad aromaterapeut.

I samband med utbildningen började jag utveckla, och tillverka, hudvårdsprodukter baserade på naturliga råvaror.

Jag kanaliserade recept på recept och sortimentet växte i snabb takt. Det var helt underbart att få bestämma innehållet i produkterna själv. Jag gjorde allt från ansiktsprodukter till fotkrämer. Hela kroppen fick njuta av de helande örternas medicinska verkan.

Barnens pappa blev akut sjuk i början på 2004, vilket gjorde mig riktigt rädd, och en morgon i februari samma år vägrade plötsligt kroppen att lyda hjärnans signaler. Hur jag än ansträngde mig för att stiga ur sängen så gick det inte. Jag fick en chock.

En svår utmattning, hjärntrötthet och posttraumatisk stress, som med tiden kom att utveckla kraftiga panikattacker fick mig att tappa greppet fullständigt, allt blev en kamp. Jag hittade inte längre någon ork att leva och började längta efter slutet, att få lugn och ro. Den känslomässiga förnekelsen jag i åratal befunnit mig i visade sig ha drivit mig över kanten och tagit all min energi.

Från att ha varit en stor prestationsprinsessa lyckades jag befria mig från den känslomässiga smärta den grundades på, och därmed också lära känna mitt sanna jag bättre. Vägen dit var både utmanande och djupt helande.

Efter nästan två års sjukskrivning startade jag mitt företag Camillas Naturprodukter & Örtterapi.

I december 2005 påbörjade jag min resa tillbaka till ett för mig fungerande arbetsliv. Jag öppnade butik på Ljuspunkten i Kilafors, besökte mässor och marknader och knöt kontakter med återförsäljare. Produkterna jag tillverkade fann många nya kunder under den här tiden.

Efter en tid av bara fokus på hudvård var jag redo att börja ta emot klienter för aromaterapibehandling.

Jag tog fler utbilningar och inkluderade regndroppsterapi, koppningsmassage, ansiktsmassage, seanser m.m. på behandlingsmenyn.

Jag startade min första kurs och utvecklade ett mentorprogram i energimedicin som jag sedan erbjöd som onlineutbildning. På den tiden hade jag ingen kursplattform utan la mina lektioner på vanliga sidor som jag satte lösenord på.

Med flera trauman i bagaget var jag sliten på många sätt. Jag fann inte heller det stöd jag behövde i äktenskapet och kände att jag behövde frigöra mig från det. Jag längtade efter friheten att få leva ut mitt sanna jag utan att ses som fel.

2009 gick jag genom en skilsmässa och flyttade till min hemort Kilafors.

Behövde finna mig själv

I samband med flytten från Hamnäs infann sig en stark känsla av att vara tillbaka på ruta ett igen.

Jag blev nämligen erbjuden att välja mellan två olika lägenheter, båda i det hyreshus jag var bosatt i som tonåring. Jag kände med ens att den ena lägenheten var helt utesluten för mig att välja. I den lägenhetens sovrum hade jag som 19-åring kämpat för mitt liv under ett traumatiskt mordförsök. Minnet från den händelsen gjorde sig påmint så snart jag steg in i trapphuset och valet föll därför på lägenheten mitt emot istället.

Med gångavstånd till Ljuspunkten kunde jag snabbt förflytta mig mellan hemmet och arbetet.

Som nyskild egenföretagare kämpade jag dagligen med att överleva ekonomiskt, och även om min kropp fortfarande var rejält utmattad sedan kraschen 2004 så gav jag aldrig upp. Jag visste att jag snart skulle guidas till att skifta mitt leverne igen och hade full tillit till min intuition.

Slutade fly från min historia

I min nya minst sagt tuffa situation började jag reflektera över livets mening, och fick insikt om att jag aldrig någonsin tillåtit mig att stanna upp och bearbeta mina trauman smärtade. Rädslan för att visa mig liten och sårbar hade fått mig att alltid vara på tå, beredd på att fly mötet med mina känslor. Genom att ständigt vara sysselsatt med något undvek jag att ta itu med mitt känsloliv.

När jag tog mod till mig att möta mitt inre barn fann jag en skräckslagen liten flicka som inte litade på män överhuvudtaget. Jag såg henne som en liten ninja som svingade sitt svärd mot alla män som kom henne för nära. De upplevdes som ett så stort hot för hennes överlevnad att hon aldrig kunde slappna av.

Under meditation och healing fick jag henne att känna mer och mer trygghet. Hon gick med på att sänka vapnet och börja slappna av mer och mer i närvaro av mitt vuxna jag.

Medan kärleken håller mig helas mitt inre barn

Den 10 februari 2010 kom skiftet jag varslats om. Jag träffade min nuvarande man och en mycket djup kärlek väcktes. Som två superstarka magneter drogs våra själar till varandra och livet tog plötsligt ut en ny riktning. Jag gav honom mitt hjärta utan att tveka. Lilla flickan inom mig var trygg med honom. Så obeskrivligt skönt!

Men universum tog inte lång tid på sig att sätta vår kärlek på prov. I början av oktober 2010 fick jag plötsligt insikt i något som chockade mig så svårt att jag från en sekund till en annan föll rakt ner i avgrunden, det svartaste hål jag någonsin upplevt. Ofrivilligt började jag och min skräckslagna lilla flicka mörkervandra tillsammans. Jag fick i samband med detta diagnosen multitraumatiserad med svår utmattning. Återigen stod jag inför ett stort skifte. Hur skulle jag nu få min lilla flicka trygg igen?  

Shamansk energimedicin

Med stöd av den inkashamanska energimedicinen genomgick jag en “dark side of the soul resa”, vilket är en mycket djupgående healing som transformerar svåra känslomässiga smärtor till berikande visdom.

Det krävdes en 180-gradig vändning för att sluta leva det liv jag trodde andra förväntade sig av mig och istället vara i nuet och möta de smärtsamma minnen jag bar på, lämna offerrollen och läka mina känslomässiga sår.

När jag stannade upp och accepterade min historia såg jag mitt sanna autentiska jag träda fram i ljuset. Jag lyssnade på själen och fann min egen medicin. Jag hade äntligen hittat hem!

Med hjälp av naturens helande kraft återvinner jag mer och mer trygghet längs vägen.

Nusta Karpay

Bilden visar en ceremoni där jag får stöd i att göra en rit inom Nusta Karpay. Den går ut på att förlösa ditt primalskrik. Mitt skri satt långt inne och när det väl kom sköljdes jag över av en enorm omfamning av moder jords helande energi.

Jag kände hur hon höll mig, vaggandes i sin famn, medan mitt inre barn förlöste sin smärta.

En vacker rit som jag rekommenderar dig som har för avsikt att helas på djupet.

Fånga ögonblicken

Jag älskar livet på landet, där landskap, sjöar och berg skapar en fantastisk miljö att vistas i.

Att fotografera för att fånga ögonblick i livet är magiskt. Djur och natur är det jag fokuserar mest på, och jag har haft turen att kunna sitta och observera björnar under flera timmar i sträck.

Dessa minnen pryder väggen här hemma.

Jag hoppas kunna ge dig en insikt i hur jag är som medmänniska, mamma, fru, mormor, terapeut, kursledare, mentor och själ.

Jag lever ett liv där jag väljer att vara autentisk, sann och fri jag kan.

Jag befinner mig inte längre där nere i avgrunden och är inte längre fången av min egen historia. Den är numer en del av mig, vilken berikar mitt liv.

Tacksamheten är enorm.
Må så gott, du vackra medmänniska.

CW energimedicin

För några år sedan digitaliserade jag min verksamhet. Det var dags att nå ut till fler med min visdom.

Jag erbjuder onlineutbildning inom energimedicin, samt är bokningsbar för transformerande sessioner för dig som vill göra skiften i ditt liv.

Guldkantad tillvaro

Som tonåring längtade jag så efter att få egna barn, helst ville jag bli mamma innan jag fyllde 20 år. Men så här i efterhand är jag enormt tacksam att jag väntade tills jag var 22 år innan det skedde.

Mina barn är mitt allt. Det är för dem jag kämpar på när jag möter utmaningar i livet.

2019 hände det som jag också längtat väldigt mycket efter, nämligen att få välkomna barnbarn till min familj.

Jag blev mormor till Holly i feb 2019 och lyckan dubblades med ens i september 2020 när henne lillebror, Lias, föddes.
Jag bjuder på en rolig "Hollybild" när jag håller i en nyfödd Lias.
Dessa själar berikar mitt liv obeskrivligt mycket.

Väl mött!
Camilla Qomer q’enti
inkashamanskt namn, vilket betyder Kolibri