Mitt liv som högkänslig

Högkänslig

Min tillvaro har inneburit en hel del känslomässiga erfarenheter längs vägen. Dessa upplevelser har format mig till den jag är idag.

I samhället, skolan och livssituationer kan det vara oerhört utmanande när vi inte tillåts vara sann mot oss själva utan förväntas följa mönster och trosföreställningar som andra skapat. Det finns helt enkelt inte utrymme nog att vara unik och fri där.


Jag försökte leva ett “Svenssonliv” – Men blev allvarligt sjuk!

Att försöka smälta in och leva ett liv som för mig är långt ifrån den jag i sanningen är gjorde att jag blev allvarligt sjuk.

Med åren har jag också förstått att jag är superkänslig för miljöer, som exempelvis i hemmet där jag vistas allra mest. Där har jag min trygga zon som bör erbjuda möjlighet till vila och återhämtning. Om hemmet inte upplevs omhändertagande börjar jag må dåligt. Då börjar jag möblera om för att förändra energiflödet och hoppas på bättring. Stagnation i energin är något som får mig att uppleva förlust av flöde och det påverkar mig oerhört negativt.

Samma sak gäller umgänge med andra. Jag väljer att umgås med dem som jag kan vara mig själv med, dem som får mig att skratta och må bra. Jag slipper därmed slösa energi på att vara andra till lags, förklara mig eller försvara varför jag väljer bort saker som inte är sanna för mig.
Umgänget ska kännas ärligt, naturligt och framförallt avslappnat och tillfredsställande för att vara intressant för mig att lägga tid på.
Låter det egoistiskt? Kanske om du inte själv valt att bejaka din egen sanning.
Nä, inte alls om du bär på medvetenheten om vad det innebär att vara högkänslig och sann i sina val.


Att stå i min sanning

Som högkänslig (HSP) behöver jag få stå i min kraft, använda mig av mina gåvor och potential i livets alla skeenden, annars blir livet mer eller mindre en utmaning, för stor att möta. När det sker behövs det en längre tids återhämtning för att vara på banan igen. Med andra ord är livet som en berg-, och dalbana emellanåt för min del, något som är viktigt att lära sig att hantera.

Min livsväg har ofta inneburit möten bortom ord. Dem som berört mig extra mycket har jag valt att dela med dig.
I mitt hjärta håller jag rätten att vara unik och sann därför guidar jag gärna dig som önskar hitta ditt sanna uttryck och leva ut din potential.

 

Väl mött!

Camilla
Qomer q’enti – Inkashamanskt namn, vilket betyder Kolibri