Jag har skrivit ett autosvar på mina mail för att skapa mer egentid 🙂
 
“Hej!
Kul att du hör av dig!
 
Jag har valt att införa skärmfri tid med jämna mellanrum vilket innebär att jag inte alltid är så snabb med att svara på mail m.m.
 
Det sker när jag avsatt tid för det 🙂
 
Detta är ett steg till att bli mer sann mot mig själv och bevilja mig tid till att hinna njuta av livet medan det pågår.
 
Hoppas på din förståelse och att du också inspireras att ta dig välbehövlig egentid emellanåt.
 
Jag återkommer till dig om du önskar svar på en fråga.
 
Med önskan om en fin dag/kväll.
 
Varma hälsningar
Camilla”
 
 
Detta är ett steg i att bryta mönster där jag alltid ska vara ajour trots att det egentligen är semester, helg eller efter arbetstid 🙂
 
Jag kommer att skapa nya rutiner i mitt liv som ger mig möjlighet att vara än mer sann mot mig själv inom områden där jag ännu inte riktigt hittat hela vägen fram.
 
Ex meditera oftare, ha mer skärmfri tid, inte använda notiser i telefonen, lägga undan telefonen mer, inte ligga och titta i den innan jag somnar, eller kolla i den det första jag gör på morgonen o s v. Allt det där som får mig att förlora kontakten med mig själv.
 
Det finns mycket jag vill förändra för att dra ner på den onödiga stress som mycket av det ovannämnda skapar.
 
Ex föreställ dig att du läser något på de sociala medierna precis innan du ska sova. Det kan vara ett inlägg som triggar något inom dig och sedan ska du hantera detta innan du kan somna. Ibland ger det även ångest, eller att du blir ledsen eller mycket illa berörd av det du läser, eller ser.
 
Vi tänker inte på vad vi utsätter oss för dagligen sedan vi blev uppkopplade dygnet runt. Vi kan inte värja oss från allt som andra lägger ut, eller skriver om. Det kan vara allt från djur som far illa till ren misshandel av människor vi utsätts för i de flöden som vi sveper förbi i de sociala medierna.

Tidigare har jag ställt in stör ej tid i min tel på kvällen och sätter den på flygplansläge om natten. Jag är i stort behov av att sova gott om natten så det tas nu till nästa steg, att låta bli att läsa inlägg innan sänggående 🙂
 
Det är inte förrän vi plockar bort något som vi också märker hur fast vi är i vissa rutiner. Det kan till och med visa sig att vi har ett beroende av saker som vi inte insett tidigare.

Det är supernyttigt att bryta mönster och frigöra sig från det som håller oss tillbaka från att vara den fria själv vi föddes som.

Jag älskar frihet och mina kontakter kan säkert vänta en stund innan de får svar på sina mail, eller hur!

Hakar du på?
Finns det saker som du kan förändra för att bli mer sann mot dig själv?

Vänligen Camilla