Peru & Inka Shamanska hantverk

Shamansk energimedicin

Foto: Don Dante

Mesan är en form av medicinknyte/altare i vilket shamanen/Paqo:n samlar sina helande verktyg och de 13 khuyas, medicinstenar, som de flesta medicinmän/medicinkvinnor bär med sig.

Mastana kallas det Inka shamanska tyg som bildar mesans yttertyg. Det viks ihop för att samla/skydda allt som dem som pratiserar traditionens energimedicin använder i ceremonier och helande behandlingar.


Unkunas är det innertyg i vilka de 13 khuyas ligger. Innertyget placeras sedan i yttertyget för att skilja medicinstenarna från resterande ting som mesan innehåller.

 

 

 

 

Inka shamanska tyger


Tygerna till en mesa är mycket gedigna hantverk som tar upp till 4 månader att väva. Först vävs den ena halvan och därefter den andra vilka sedan sammanställs till ett stycke som symboliserar balansen mellan den feminina och maskulina energin, traditionens väg och symboler m.m.
Alla tyger är unika så det finns bara ett exemplar av det tyg som presenteras här på sidan. Därför går det inte att beställa, eller lägga tyget som restnoterat, om exemplaret redan är sålt. Tygerna jag förmedlar är välsignade av Paqo Don Dante i Peru under ceremoni på heliga bergen, Umantay och Salkantay m.fl

 

Mastana & Unkuna - Mesatyger

Inka shamanska produkter för rening och initiering