Utvecklas online


I samband med en utbildning 2018 digitaliserade jag mitt företag. Min önskan var att förändra min arbetssituation. Jag behövde tid till läkning, samtidigt som jag kände ett behov av att få dela med mig av mina kunskaper.

Jag började med att släppa en minikurs (freebie) som inom några dagar attraherade till sig drygt 1350 stycken personer. För mig blev det överväldigande på mer än ett sätt. Klart jag var supernöjd med att jag hade något att dela med mig av som väckte sånt intresse, men administrationen runt minikursen blev snabbt ohållbar.

Jag hade fått lära mig att minikursen skulle levereras via en mailsekvens som låg spridd över ett antal dagar, och det var just det som visade sig bli ett problem. Det dröjde inte länge innan jag fick ett flertal mail från personer som funderade varför de inte fått sitt mail. Problemet med spamfilter, skräpposthantering och att ständigt behöva skicka om mail tog för mycket tid i anspråk. Jag behövde skifta leveranssätt och valde då att flytta in lektionerna på kursplattformen.

Medan min freebie nådde ut till allt fler intressenter jobbade jag i lugn och ro på med den kurs som skulle bli en del av min försörjning.

När betalkursen lanserades var det ett gäng på drygt 70 personer som steg ombord på den. Kursverksamheten hade satts i rullning och jag var innerligt tacksam för responsen jag fått av dem som tagit del av min freebie.

Fler kurser lanserades och jag valde att ge studenterna möjlighet att själv välja mellan att studera med mentorstöd, eller helt på egen hand via självstudier.


Nya insikter

Den kursplattform utbildaren rekommenderat, och som jag hade alla kurser på, blev med tiden alltför kostsam att expandera på. Ett skifte behövde ske, och det var snabbt!

För att inte riskera att strypa min kreativitet behövde jag flytta verksamheten, men vart?
Jag började se mig om efter andra plattformar som kunde leverera det jag önskade, men dem jag tittade närmare på visade sig alla vara för dyr för min plånbok.

I väntan på en långsiktig lösning valde jag därför att flytta "hem" kurserna till min Wordpress-sida, där jag installerat ett LMS tillägg. Med flera hundra lektioner att flytta blev det en hel del "kopiera/klistra in" vid övergången. Men ur ett ekonomiskt perspektiv var det värt varenda knapptryckning.

Verksamheten fortsatte att rulla på, men stressen över att inte längre ha tillgång till ett supportteam smög sig på och börja gnaga inom mig. Jag var numer ensam ansvarig för de tekniska funktionerna, backup, samt den säkerhet som krävs i en verksamhet som denna. Detta var inget jag hade reflekterat över tidigare. Visserligen hände inget allvarligt, eller nåt som jag inte kunde lösa, men stressen tärde och jag bad om en lösning.

Som en skänk från ovan fick jag kännedom om en plattform som visade sig erbjuda allt jag önskat tillgång till, dessutom prisvärd och med möjlighet att expandera på utan extra utgifter.

Jag var äntligen nåt på spåren!

"Allt i ett" lösning

Jag registrerade ett kostnadsfritt konto och började utforska New Zenler. Jag gillade det jag såg och med ens bestämde jag mig, hos dem skulle jag landa med min verksamhet.

Med allt samlat på ett ställe kunde jag dessutom säga upp webbhotellet och andra externa tjänster jag behövt innan. Äntligen kunde jag slappna av, det tekniska supportteamet var endast ett mail bort.

På New Zenler har jag samlat min onlineverksamhet.

New Zenler erbjuder

  • Hemsida
  • Kursportal
  • Blogg
  • Community
  • E-postmarknadsföring
  • Webinar (Zoom)
  • Live Class (Zoom)
  • Live Interactive Webinars (Zoom)
  • Live Stream 1-1 möten (Zoom)
  • M.m.

Via min partnerlänk får du möjlighet att registrera ett konto på New Zenler, så att även du kan ta dig en titt på plattformen utan att förbinda dig till något.

Klicka på knappen här nedan, och sedan vidare på "Signup Now".

Rekommendationen är att du väljer gratiskontot inledningsvis!  Det är alltid bra att lära känna en plattform innan det avgörande beslutet tas.

Gåva från mitt hjärta till ditt när du registrerar dig via min partnerlänk

Som tack till dig som registrerar ditt konto på New Zenler via min partnerlänk vill jag ge en "kom i gång kurs" där jag visar och guidar inom de olika delarna av plattformen. Kursen baseras på de frågor jag får och utvecklas därmed över tid.

När du skapat ditt konto är du välkommen att höra av dig till mig så tilldelar jag dig en plats på kursen.

Observera att detta erbjudande endast gäller dig som registrerar ditt konto via min länk, och sedan väljer att bygga upp din verksamhet på det kontot.

Har du redan ett konto skapat via någon annans partnerlänk så är du naturligtvis välkommen att köpa kursen när den släpps.

Nya arbetsmöjligheter

När du i lugn och ro har utvärderat New Zenler kan du välja mellan att stanna kvar på gratisversionen, eller välja till fler funktioner genom att uppgradera till en betalversion. Du bestämmer!

Att digitalisera min verksamhet har öppnat dörren till en värld av möjligheter.

Mitt företag är sedan 2018 platsoberoende, och jag väljer själv vilka kurser som erbjuds för stunden.