Min historia

Mitt arbetsliv har varierat en hel del med åren. Jag började sommarjobba som lagerarbetare på Garntjänst, vilket var min första anställning. Därefter tillkom jobb inom lokalvård och vid 18 års ålder blev jag anställd som vårdbiträde inom hemtjänsten.

Något år senare började jag en utbildning till svetsare, vilken fick avbrytas då jag blev gravid.

Som 24-åring levde jag familjeliv tillsammans med mina barns pappa, i en liten by på landet. Barnledigheten övergick till studier inom yrkesinriktad datakunskap, HTML, webbdesign, företagsekonomi, marknadsföring, grafisk produktion m.m.

När ett erbjudande om att bli säljare åt Tupperware dök upp 1992 tackade jag ja, och strax därefter blev jag gruppledare för ett gäng underbara säljare som tillsammans med mig skapade minnen för livet, speciellt när vi hyllades i Hall of Fame.

En heltidstjänst parallellt med gruppledararbetet slukade tid, så när familjen drygt fem år senare önskade att jag skulle vara ner närvarande hemma lämnade jag Tupperware.

Efter en utbildning till landsbygdsutvecklare fick jag anställning som butikschef på Go On Databutiken i Bollnäs, där jag efter ca ett år blev erbjuden att överta butiken. Jag valde att avstå och blev säljare på Lindex en tid innan ytterligare studier tog vid.


Eget företag

I december 2005 startade jag eget, efter nästan två års sjukskrivning i samband med en svår utmattning.

Med hopp om att finna en terapiform som kunde läka mig själv studerade jag alternativmedicin på löpande band. Sökande tog dessvärre aldrig slut och med åren började jag se mig som den evige studenten som aldrig nådde mitt mål. En tung insikt att bära, med tanke på vad det kostat mig i både tid och pengar.

Under mina första sex år som företagare var jag verksam på Ljuspunkten i Kilafors, där fokus inledningsvis låg på att utveckla och producera egna hudvårdsprodukter.

Så småningom utökade jag verksamheten med alternativmedicinska behandlingar.

I slutet av 2011 flyttade jag hem mottagningen, där jag fortsatte arbetet som terapeut tills min egen hälsosituation blev alltför tuff att hantera. När ett diskbråck gjorde mig oförmögen att ge behandlingar släppte jag den delen av verksamheten.


När orden fick flöda

Skiftet ledde till studier på skrivarlinjen på Bollnäs Folkhögskola, där jag fick möjlighet att uttrycka och bearbeta mina traumatiska upplevelser. Jag gestaltade dem alla, men stundvis var det så tufft känslomässigt att jag fick skifta fokus ett tag.

När utbildningen upphörde efter två år återupptog jag företagandet, samt det sökande jag inlett långt tidigare, vilket ledde mig in på nya vägar.

Verksamheten digitaliserades

Under sommaren 2018 var det dags att ta mitt företag online, och därmed påbörjades studier i hur man skapar, lanserar och säljer webbkurser.

Jag lanserade de första onlinekurserna under hösten samma år och fick snabbt deltagare från olika delar av världen, ett privilegium för mig som bor på landet.

I december 2021 valde jag att lämna alternativmedicinen bakom mig för gott. I samband med det begravde jag min inre sökare samt alla de föreställningar, trosuppfattningar och värderingar som hörde den till. Jag behövde få frid!

Numer coachar jag småföretagare som vill ta sin verksamhet online. Kanske vill du, som jag, öppna nya dörrar och vara en platsoberoende företagare. Jag hjälper dig gärna med att komma igång med det skiftet.

Fristående hudvårdskonsult på Mary Kay

Sedan maj 2022 är jag fristående hudvårdskonsult för Mary Kay, och hoppas kunna ge stöd till kvinnor som vill ge sin hud extra kärlek och omsorg, samt sätta färg på tillvaron om så önskas.

Hör gärna av dig om du vill utforska dessa produkter tillsammans med mig. Har du redan en konsult inom företaget som du trivs med så vänder du dig naturligtvis till henne.

All kärlek till dig!
Camilla