Min historia

Mitt arbetsliv har varierat en hel del med åren. Min första anställning var ett sommarjobb som lagerarbetare på Garntjänst. Därefter tillkom jobb inom lokalvård och vid 18 års ålder blev jag anställd som vårdbiträde inom hemtjänsten.

Något år senare bestämde jag mig för att bli svetsare, men utbildningen fick efter en tid avbrytas i samband med min första graviditet.

Som 24-åring var jag tvåbarnsmamman som levde familjeliv i en by på landet.

Barnledigheten övergick till studier inom yrkesinriktad datakunskap, HTML, webbdesign, företagsekonomi, marknadsföring, grafisk produktion m.m.

När ett erbjudande om att bli säljare åt Tupperware dök upp 1992 tackade jag ja, och strax därefter blev jag gruppledare för ett gäng underbara säljare som tillsammans med mig skapade minnen för livet, speciellt när vi hyllades i Hall of Fame.

En heltidstjänst parallellt med gruppledararbetet slukade dock tid, så när familjen drygt fem år senare önskade ha mig mer närvarande hemma lämnade jag Tupperware.

Efter en utbildning till landsbygdsutvecklare fick jag anställning som butikschef på Go On Databutiken i Bollnäs, där jag efter ca ett år blev erbjuden att överta butiken tillsammans med ett par kollegor. Jag valde dock att avstå och blev istället säljare på Lindex innan ytterligare studier tog vid.


Eget företag

I december 2005 startade jag eget, efter nästan två års sjukskrivning i samband med svår utmattning.

Kraschen väckte ett behov av att finna en terapiform som kunde läka mina trauman, så jag började därför studera alternativmedicin på löpande band.

Under mina första sex år som företagare var jag verksam på Ljuspunkten i Kilafors, där fokus inledningsvis låg på att utveckla och producera en egen hudvårdsserie. Detta varvades med alternativmedicinska behandlingar.

I slutet av 2011 flyttade jag hem mottagningen, där jag fortsatte arbetet som terapeut tills ett diskbråck gjorde mig oförmögen att ge behandlingar. Jag fick släppa den delen av verksamheten.


När orden fick flöda

Min ansträngda hälsosituation krävde ett skifte, vilket ledde till studier på skrivarlinjen på Bollnäs Folkhögskola, där jag fick möjlighet att uttrycka och bearbeta mina traumatiska upplevelser. Jag gestaltade dem i text, men stundvis var det så tufft att jag fick skifta fokus ett tag.

När utbildningen upphörde efter två år återupptog jag både företagandet, samt det sökande jag inlett långt tidigare. Jag skulle finna frid.

Verksamheten digitaliserades

Under sommaren 2018 var det dags att ta mitt företag online, och därmed påbörjades studier i hur man skapar, lanserar och säljer webbkurser.

Jag lanserade de första onlinekurserna under hösten samma år och fick snabbt deltagare från olika delar av världen, ett privilegium för mig som bor på landet.

Sökandet efter frid tog dessvärre aldrig slut, och med åren började jag se mig som den evige studenten som aldrig nådde mitt mål. En tung insikt att bära. I december 2021 valde jag att lämna alternativmedicinen bakom mig och begrava min inre sökare, samt alla de föreställningar, trosuppfattningar och värderingar som hörde den till.

Numer coachar jag småföretagare som vill ta sin verksamhet online. Kanske vill du, som jag, öppna nya dörrar och vara en platsoberoende företagare. Jag hjälper dig gärna med att komma igång med det skiftet via plattformen New Zenler. Se vidare information i menyn under coachning.

All kärlek till dig!
Camilla