Min historia

Mitt arbetsliv har varierat en hel del med åren. Min första anställning var ett sommarjobb som lagerarbetare på Garntjänst. Därefter tillkom jobb inom lokalvård och vid 18 års ålder blev jag anställd som vårdbiträde inom hemtjänsten.

Något år senare bestämde jag mig för att bli svetsare, men utbildningen fick efter en tid avbrytas i samband med min första graviditet.

Som 24-åring var jag tvåbarnsmamman som levde familjeliv i en by på landet.

Barnledigheten övergick till studier inom yrkesinriktad datakunskap, HTML, webbdesign, företagsekonomi, marknadsföring, grafisk produktion m.m.

När ett erbjudande om att bli säljare åt Tupperware dök upp 1992 tackade jag ja, och strax därefter blev jag gruppledare för ett gäng underbara säljare.

En heltidstjänst parallellt med gruppledararbetet slukade mycket tid, och efter drygt fem år avslutade jag gruppledararbetet och lämnade Tupperware.

Efter en utbildning till landsbygdsutvecklare fick jag anställning som butikschef på en databutik i Bollnäs, där jag efter ca ett år blev erbjuden att överta butiken tillsammans med ett par kollegor. Jag valde dock att avstå och blev istället säljare på Lindex innan ytterligare studier tog vid.


Eget företag

I december 2005 startade jag eget, efter närmare två års sjukskrivning i samband med svår utmattning.

Kraschen väckte ett behov av att finna en terapiform som kunde läka mina trauman, och jag började studera alternativmedicin på löpande band.

Under mina första sex år som företagare var jag verksam på Ljuspunkten i Kilafors, där fokus inledningsvis låg på att utveckla och producera min egen hudvårdsserie. Detta varvades med alternativmedicinska behandlingar.

I slutet av 2011 flyttade jag hem mottagningen, där jag fortsatte arbetet som terapeut tills ett diskbråck gjorde min arbetssituation ohållbar.


När orden fick flöda

Min ansträngda hälsosituation krävde ett skifte, vilket ledde till studier på skrivarlinjen på Bollnäs Folkhögskola, där jag fick möjlighet att uttrycka och bearbeta mina traumatiska upplevelser. Efter två år återupptog jag företagandet, samt det sökande jag inlett långt tidigare efter inre frid.

Verksamheten digitaliserades

Under hösten 2018 digitaliserade jag mitt företag och lanserade de första onlinekurserna, som snabbt fick deltagare från olika delar av världen.

I december 2021 lämnade jag shamanismen bakom mig och inledde istället studier i själavård och tolvstegsprogrammet. 

Idag erbjuder jag gruppmöten inom själslig hälsa, men räcker även ut en hand för att finnas med som coach till småföretagare som vill ta sin verksamhet online. 

Vill du öppna dörren som platsoberoende företagare hjälper jag dig att komma igång med det skiftet via plattformen New Zenler. Se vidare information i menyn.

All kärlek till dig!
Camilla